Метотрексат ELISA кит
Метотрексат ELISA кит
Метотрексат ELISA кит

Метотрексат ELISA кит

Свръхчувствителен комплект за метотрексат ELISA, позволяващ откриване на метотрексат в серум, плазма и урина само за 1,5 часа.

Чувствително измерване на метотрексат, откриващо едва 0,087 ng/ml

  • Широк динамичен диапазон, подходящ за голямо разнообразие от проби
  • Високопроизводителен формат с резултати за 1,5 часа за до 38 проби в дублети
  • Количествени резултати, които надминават полуколичествения Western blot анализ
ENZ-KIT142-0001
 

Спецификация

Алтернативно наименование:

MTX

Чувствителност:

0.087 ng/ml (0.13-1000 ng/ml)

Време за анализ:

1.5 hours

Приложения:

ELISA, колориметрична тетекция

Бележки:

За количествено определяне на метотрексат в серум, плазма и урина в проби от хора, мишки и плъхове.

Дължина на вълната:

450 nm

Реактивност:

Човек, Мишка, Плъх

Транспорт:

Blue Ice Not Frozen

Дългосрочно съхранение:

+4°C

Съдържание:

Микротитърна плака, анализен буфер 13, стандарт, концентрат промивен буфер, Aнтитяло, разредител за антитяло, конюгат, субстрат,стоп разтвор

Scientific Background:

Метотрексатът е лекарство, използвано за лечение на рак и автоимунни заболявания. Той е предназначен като антифолат за инхибиране на метаболизма на фолиевата киселина. За метотрексата са описани два различни механизма на действие. При лечението на рак метотрексатът конкурентно инхибира дихидрофолат редуктазата (DHFR) чрез блокиране на свързването на фолат. DHFR превръща дихидрофолата в активен тетрахидрофолат. Инхибирането на DHFR води до инхибиране на синтеза на пуринови и пиримидинови бази, което ефективно ограничава синтеза на ДНК и РНК и растежа на раковите клетки. При автоимунно заболяване и по-специално при лечението на ревматоиден артрит, изглежда, че метотрексатът въздейства върху няколко пътя, водещи до инхибиране на Т-клетъчното активиране. Ефектите включват потискане на Т-клетъчната експресия на междуклетъчни адхезионни молекули, инхибиране на активността на метил трансфераза и повишена чувствителност към CD95, водеща до апоптоза в активни Т-клетки.

Проследяването на нивата на метотрексат е важно, за да се гарантира поддържането на подходящи нива по време на терапията или лечението. Високите нива на метотрексат могат да доведат до токсичност и потенциална бъбречна недостатъчност, както и до имуносупресия. Освен това е известно, че метотрексат взаимодейства с голямо разнообразие от лекарства, което води до допълнителни усложнения. Определянето на наличието на метотрексат в проби от субекти в „заслепени“ изследвания може да помогне при тълкуването на резултатите от изследването.
Метотрексатът е установен като един от най-ефективните и безопасни терапевтици за ревматоиден артрит. Профилът на безопасност гарантира, че метотрексатът ще продължи да се използва в нови проучвания в комбинация с други нови или утвърдени лекарства. Същото важи и за употребата му като терапевтично средство за рак. ELISA позволява проследяване на нивата на метотрексат както в предклинични, така и в клинични изследвания. Тестът с метотрексат също е подходящ за откриване на замърсяване с метотрексат след използването му като селективен агент за производство на рекомбинантен протеин в клетъчни линии на бозайници.

Регулаторен статус:

RUO – За изследователски цели

Продуктът е добавен в любими

FOT.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето

преживяване и да анализира трафика към сайта.