Corning добавя 3D реагент за изчистване на тъкани към портфолиото си

Новата технология за изчистване на тъкани на Corning е предназначена за in vitro 3D модели на клетъчни култури като сфероиди, органоиди и микротъкани.

Corning Incorporated (NYSE: GLW) днес обяви пускането на своя 3D реагент за изчистване на тъкани, позволяващ бързо и лесно изобразяване на тъкани в 3D клетъчна култура, без да уврежда основната клетъчна морфология. Това решение, произведено и продадено от Visikol, вече е достъпно на пазара чрез Corning и добавя към портфолиото на 3D клетъчна култура на компанията. Реагентът поддържа генерирането на 3D модели на клетъчна култура и последващото характеризиране в един прост работен процес, което позволява напредък в скрининга на лекарства и други съществени области на изследване.

Реагентът за 3D изчистване на тъкани е проектиран специално, за да бъде съвместим с 3D модели на клетъчна култура и позволява на изследователите просто и ефективно да генерират и изобразяват тези модели. Използването на реактиви за изчистване на тъкани позволява 3D модели на клетъчна култура да бъдат изобразявани в 3D, което позволява да се изследва цялата популация от клетки, което позволява на изследователите да решават сложни пространствени въпроси, като същевременно подобряват точността на техните анализи.

"Ние разработихме технологията за изчистване на тъкани Visikol, за да дадем възможност на изследователите да характеризират напълно моделите на 3D клетъчна култура, така че да могат да използват обширните пространствени данни, които правят тези модели по същество по -ценни от традиционните 2D модели на клетъчна култура", споидели д -р Майкъл Джонсън (главен изпълнителен директор).

„В Corning продължаваме да работим за преодоляване на бариерите за приемане на 3D модели на клетъчна култура, тъй като те стават все по -полезни при изучаването на критични области на болестта“, каза Ким Титус, директор „Бизнес операции“, Corning Life Sciences. „С този нов продукт ние се стремим да осигурим бърз и лесен за използване процес, който добавя ново измерение към изследванията; което улеснява учените да интегрират 3D изображения в съществуващите работни процеси за обработка на тъкани. "

Наскоро Corning пусна на пазара няколко продукта, които подобряват неговото стабилно портфолио от 3D клетъчни култури и помагат на изследователите да създават повече in vivo-подобни среди и модели за прогнозиране. Новите плочи Corning® Elplasia®, Matrigel® матрица за органоидна култура и Corning® Matrigel® matrix-3D са всички иновации, които напредват в науката за 3D клетъчната култура. Тези продукти помагат на изследователите да разберат болестта и в крайна сметка да пуснат на пазара безопасни, ефективни лекарства и терапии за по -малко време и с по -голяма сигурност.

Продуктът е добавен в любими

FOT.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето

преживяване и да анализира трафика към сайта.