HI83900 - Перфектният спътник на фотометъра, при анализа на хранителни вещества, в оранжериите и хидропониката

 Всмукателният лизиметър се състои от керамичен връх, свързан с прозрачен корпус за извличане на почвен разтвор. В корпуса се вкарва гумена капиляра, преминаваща през гумена капачка и достигаща керамичния връх.

 Лизиметърът от серия HI-83900 на Hanna Instruments е идеален инструмент за събиране на проби от почвен разтвор и извършване на химически анализ. Операторът може лесно да следи нивата на хранителни вещества, като амоняк, нитрати, фосфор, калий, сулфат, калций и магнезий. Предлагат се три дължини - 30см, 60см и 90см.

 Керамичният връх на лизиметъра може да се използва за всички видове почви. Изработен е от материал, който не реагира с хранителните вещества в почвата. Така, събраният почвен разтвор не се влияе от химичния му състав, което допринася за прецизност и надеждност на анализа.

 HI-83900 позволява извличане на разтвор от почвата чрез създаване на вакуум в приспособлението. Обикновено трябва да се осигури около -60 centibar вакуум.
 

 За по-добър мониторинг на състава на почвения разтвор през целия период на растеж на културите, трябва да бъдат инсталирани поне два лизиметра в зоната на корените на типчно растение, един в горната част и един в долната част на зоната на корените.

За по-добра точност и повторяемост на резултатите се препоръчва измерванията да се правят в поне още две места.

За повече информация може да ни пишете на info@fot.bg, fot@fot.bg или да ни потърсите на 02/ 950 6660

Продуктът е добавен в любими

FOT.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето

преживяване и да анализира трафика към сайта.