Измерване на pH при производството на кисело мляко с HI99164 от Hanna Instruments

В последно време киселото мляко увеличава популярността си с предлагането на българско кисело мляко, айран и кисели млека, съдържащи пробиотици. Този взрив на популярност е накарал производителите на кисело мляко да преоценят производствените си процеси в опит да гарантират, че нуждите на клиентите са удовлетворени. Параметри като pH и температура са особено важни при създаването на постоянен, висококачествен продукт.

Киселото мляко се получава чрез ферментация на мляко с живи бактериални култури. След пастьоризиране и хомогенизиране на постъпващото сурово мляко, то се инокулира със закваски, като Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. След това тази смес се нагрява, за ферментация на лактозата до млечна киселина. Ферментационния процес и производството на млечна киселина от бактериалните култури води до спадане на рН, започвайки приблизително с рН от 6,0 до 6,5 до рН от 4,0 до 4,6. След като рН на сместа достигне зададеното ниво между рН 4,0 и 4,6, ферментацията се спира чрез бързо охлаждане на киселото мляко. Отклонението от предварително определеното рН може да доведе до намален срок на годност или продукт, който е твърде кисел. В допълнение, спирането на ферментацията твърде рано или твърде късно може да доведе до разделяне на течната суроватка от твърдите вещества на киселото мляко, създавайки продукт с нееднородна текстура.Производител на кисело мляко се свърза с Hanna Instruments, интересувайки се от бърз и лесен начин за измерване на рН на киселото мляко по време на производството. Чрез проверка на рН по време на производството може се да осигури постоянство в спиране на ферментацията, при правилната стойност на рН, за всяка партида. Преди това са измервали с рН електроди, но са установили, че реагират бавно и се запушват лесно, което води до нестабилни и неточни показания.

Hanna Instruments предлага портативен измервателен уред за рН на кисело мляко с кат.номер HI99164HI99164 използва, проектирания специално за кисело мляко, рН електрод FC213D с усилване, стъклен корпус и вграден температурен сензор. Той разполага с коничен връх, който позволява лесно измерване на полутвърди вещества и емулсии, като кисело мляко. В допълнение, той съдържа отворен референтен преход, който се състои от плътна висколенова връзка между пробата и вътрешния еталон. Отворения преход е неподатлив на запушване, което води до по-бърза реакция и стабилност.

Вярваме, че ще останете доволни от висколеновият електролит който е без съдържание на сребро. Здравият, водоустойчив преносим дизайн и директната работа с два бутона улесняват работата и интегрирането на индивидуалните за клиента тестови протоколи. В резултат на това портативният измервателен уред за рН на кисело мляко HI99164 е идеалното решение за Вас, ако желаете спокойствие, увереност и сигурност по време на производствените ви процеси.

Линк за изтегляне на pdf. спецификация: https://www.fot.bg/img/cms/HI99164 – Преносим рН-метър за кисело мляко.pdf

Линк за поръчка през нашият уебсайт: https://www.fot.bg/prenosimi/35799-hanna-hi99164-prenosim-haccp-ph-metr-za-kiselo-mlyako-.html

Цена на апарата с ДДС:  955,20 лв.

Продуктът е добавен в любими

FOT.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето

преживяване и да анализира трафика към сайта.