Контрол при хлорирането на водата, използвана за парна стерилизация на консерви с PCA 310

Консервирането на храни се прави от древността. Всъщност и до днес се използват примитивни техники като замразяване или сушене. Въпреки че тези техники помагат, те са полезни само за определени видове храни и в случай на студено съхранение. В края на 18 век френската армия търси нов начин за запазване на храната. Френският сладкар Никола Аперт предложил метод, при който храната се поставя в стъклени бутилки, след което се загрява. Методът се оказва успешен при много храни. През 1810 г. англичанинът Питър Дюран започва да използва консервни кутии вместо стъклени бутилки. Нагряването на консервираната храна е с цел убиване на смъртоносни бактерии като Clostridium botulinum (ботулизъм). Сега са въведени принципи, гарантиращи поддържане нивото на безопасност при обработка на храни. За храни, които не се считат за кисели (рН> 4,6 според 21cfr114), се препоръчващи консервираният продукт да се обработва до температури от 116 - 130 °C. За да се постигне температура по-висока от точката на кипене на водата, е необходимо водата да се загрява под налягане.

Например клиент, който консервира риба, като сардини трябва да контролира добавянето на хлор, използван за процеса на стерилизация. Те обработват рибните консерви до температура 116 °C за 40 минути. Съгласно местните правителствени разпоредби, трябва да се поддържа ниво от 0,2 - 0,3 mg/L на свободен хлор в водата, използвана в процеса на топлинна стерилизация. Анализаторът на хлор PCA 310 е подходящ за непрекъснато наблюдение и контрол при добавянето на хлор към водата. Апаратът има възможност за регистриране на резултати, като съхранява до 3500 позиции с данни, които могат да бъдат прегледани или изтеглени на компютър с помощта на RS485 към USB кабел и софтуера HI 92500.

На дисплея се извеждат и показанията, съдържащи датата, часа и всички възникнали грешки (ниско ниво, високо ниво и аларми). Серията измервателни уреди PCA 3XX също така се отличава с: аналогов изход, който позволява извеждане на стойностите на графично устройство, пропорционално управление, както и много диагностични способности. Последните включват способността за проверка на отделните компоненти, включително помпата за реагент, входящия соленоид и колориметъра.

Линк за поръчка на PCA 310: https://www.fot.bg/nastolni/37119-analizator-na-svoboden-i-obssh-khlor-pca310-ot-hanna-instruments.html

Продуктът е добавен в любими

FOT.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето

преживяване и да анализира трафика към сайта.