Контролери за басейни от Hanna Instruments

BL122 и BL123 се предлагат в две конфигурации, основната версия позволява директен монтаж на сонда и фитинги за инжектиране на химикали в съществуващ тръбопровод. Предлага се и монтирана на панел версия с байпасна поточна клетка, която позволява калибриране и поддръжка на сондата, без да се налага да се изключва рециркулационната помпа.

Нивото на хлор се измерва на базата на ORP или REDOX принципа. Увеличаването на стойността на ORP корелира с повишаване на нивото на свободния хлор. Тестовете за pH и дезинфектант се правят заедно за по-ефективна дезинфекция и контрол. Ефикасността на дезинфектантите зависи от контролирана стойност на pH. Стойността на ORP е най-последователният индикатор за ефективността на дезинфекция на басейна/горещата вана или обработката на водата. Обикновено 650-750 mV при 7,2 pH показва правилното третиране на водата (всички вредни бактерии се убиват за броени секунди). Тестовете за pH и дезинфектант се извършват с помощта на комбиниран електрод HI1036-1802, инсталиран на линия или в проточна клетка. За да се предотврати ефекта на заземяващия контур от причиняване на неправилни показания и повреда на системата, електродът има щифт, който се счита за връзка „земя“. Той е специално проектиран да засече при случай на счупен/повреден електрод. HI1036-1802 използва еталон за Ag/AgCl с 3,5 M KCl. Стойностите на ORP се отнасят към него.

Малко повече информация относно уеб приложението на Hanna Instuments:

Hanna Cloud е уеб базирано приложение, което ви свързва с измервателни устройства като BL122 и BL123. Измерванията и съхранението на данни са достъпни от вашия компютър, таблет или телефон. Можете да свържете няколко устройства към Hanna Cloud.

Измерванията, тенденциите, историята, настройките на устройството, алармите и съобщенията се предават на вашето „Табло за управление“, докато вашият инструмент измерва и контролира вашия процес.

Множество вторични потребители могат също да бъдат добавени към акаунта на вашето устройство, за да наблюдават измерванията и да получават имейл или изскачащи съобщения на вашето устройство.

Продуктът е добавен в любими

FOT.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето

преживяване и да анализира трафика към сайта.