CYTO-ID® Кит за детекция на...
CYTO-ID® Кит за детекция на...
CYTO-ID® Кит за детекция на...
CYTO-ID® Кит за детекция на автофагия, 50 теста

CYTO-ID® Кит за детекция на автофагия, 50 теста

По-ярък и по-фотостабилен, без трансфекция, количествен анализ за наблюдение на автофагия в живи клетки, кит за 50 теста

  • Липсата на трансфекция елиминира необходимостта от валидиране на ефективността на трансфекцията
  • По-ярка, по-фотостабилна боя специфично оцветява автофагичните везикули
  • Незначителното оцветяване на лизозомите намалява фона, наблюдаван при други багрила
  • Бързо определя количествено автофагията в нативни хетерогенни клетъчни популации
  • Улеснява високопроизводителния скрининг на активатори и инхибитори на автофагията

CYTO-ID® Autophagy Detection Kit 2.0 измерва автофагичните вакуоли и наблюдава автофагичния поток в лизозомно инхибирани живи клетки, използвайки ново багрило, което селективно маркира натрупаните автофагични вакуоли. Багрилото е оптимизирано чрез идентифициране на титруеми функционални части, които позволяват минимално оцветяване на лизозомите, като същевременно показват ярка флуоресценция при включване в пре-автофагозоми, автофагозоми и автолизозоми (автофаголизозоми). Анализът предлага бърз и количествен подход за наблюдение на автофагията в живи клетки без необходимост от клетъчна трансфекция.

Mechanism of Action
Сондата е катионно амфифилно трасиращо (CAT) багрило, което бързо се разделя в клетките по подобен начин като лекарствата, които индуцират фосфолипидоза. Внимателният подбор на титруеми функционални части върху багрилото предотвратява натрупването му в лизозомите, но позволява маркиране на вакуоли, свързани с пътя на автофагията.

ENZ-KIT175-0050
 

Спецификация

Приложения:

Поточна цитометрия, флуоресцентна мицроскопия, флуоресцентна детекция, HTS

Бележки:

Комплектът за откриване на автофагия CYTO-ID® 2.0 осигурява бърз, специфичен и количествен подход за наблюдение на автофагия в живи клетки чрез флуоресцентна микроскопия, поточна цитометрия и четец на микроплаки.

Качествен контрол:

Микроскопия: Когато CYTO-ID® Green реагент за откриване на автофагия 2 се включи в клетките, натрупването на тази флуоресцентна сонда обикновено се наблюдава в сферични вакуоли в перинуклеарната област на клетката, във фокуси, разпределени в цитоплазмата, или и на двете места, в зависимост от изследван тип клетка. Неиндуцираните клетки показват много ниско фоново оцветяване в сравнение с автофагични проби, приготвени, както е описано в ръководството за потребителя.

Количество:

За опаковка -0200 :
200 flow cytometry анализа, 250 микроскопски анализа или 3 x 96-анализа с микроплаки.

За опаковка -0050 :
50 flow cytometry анализа, 60 микроскопски анализа или 1 x 96- анализа с микроплаки.

Стабилност:

При правилно съхранение компонентите на комплекта са стабилни една година от датата на получаване.

Обработка

Пазете от светлина. Избягвайте циклите на замразяване/размразяване.

Транспорт:

Доставя се на Blue Ice

Краткосрочно съхранение:

-20°C

Дългосрочно съхранение:

-80°C

Съдържание:

CYTO-ID® Green реагент за детекция 2
Hoechst 33342 ядрено барило
Индуктор на автофаги (рапамицин)
Хлорохин контрола
10X анализен буфер

Scientific Background:

Автофагията е защитен механизъм, предизвикан от стрес. По-малко активен при базални условия, механизмът се използва от еукариотните клетки чрез медиирано от лизозома масово разграждане на клетъчното съдържание, когато е подложено на определени враждебни условия като изчерпване на хранителни вещества и химичен или екологичен стрес. Ролята на повишената автофагична активност в патологията на рак, невродегенерация, сърдечно-съдови заболявания и диабет стана широко призната и често изучавана. Индукцията на автофагичен поток може да се визуализира чрез засилено натрупване на автофагични везикули, ако лизозомната функция е инхибирана, предотвратявайки отстраняването на тези везикули.

Технически бележкиs:

Комплектът CYTO-ID® Autophagy Detection 2.0 е член на продуктовата линия CELLESTIAL®, реактиви и комплекти за анализ, включващи флуоресцентни молекулярни сонди, които са били широко тествани за приложения в анализ на живи клетки.

Протокол:

A detailed protocol for FC in primary BMDCs can be found on bioprotocol.org: Flow Cytometric Analysis of Autophagic Activity with CYTO-ID Staining in Primary Cells by M. Stankov, et al.

Регулаторен статус:

RUO – За изследователски цели

 

Продуктът е добавен в любими

FOT.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето

преживяване и да анализира трафика към сайта.