HANNA HI84502-02 Минититратор за...
HANNA HI84502-02 Минититратор за анализ на вино - обща киселинност

HANNA HI84502-02 Минититратор за анализ на вино - обща киселинност

HI84502 е прост, бърз и достъпен автоматичен мини титратор, предназначен за тестване на общи нива на киселинност във виното. Базиран на метод на киселинно-базово титруване, този мини титратор използва оптимизиран предварително програмиран метод за анализ, който определя завършването на реакцията на титруване чрез използването на специализиран pH електрод за вино.

HI84502 включва прецизна бутална дозираща помпа, която регулира динамично обема на дозиране въз основа на промененото напрежение. Тази система за дозиране намалява времето, необходимо за титруване, като същевременно осигурява много точно определяне на количеството използван титрант.

Този мини титратор се доставя в комплект с всички необходими материали за извършване на измервания на обща киселинност в нисък и висок диапазон. Всички химикали са предварително смесени и опаковани, включително стандартизирани титранти, реагенти и разтвор за калибриране на помпата. Няма нужда от обемна стъклария или аналитични везни.

HI84502-02
1963,20 лв.
С вкл. данък

 

Киселините се появяват естествено, докато гроздето расте и по време на евентуалния процес на ферментация. Вината имат по-ниски нива на киселина, когато има горещ вегетационен период или когато гроздето идва от по-топли райони. В правилното съотношение киселините са желана характеристика, придаваща на виното отчетлив характер. Трите преобладаващи киселини във виното са винена, ябълчена и лимонена. Винената киселина е основната киселина в гроздето и е компонент, който насърчава свежия вкус и грациозното стареене на виното. Умерено количество киселина на виното идва от ябълчена киселина, която допринася за плодовостта. Малко количество титруема киселинност идва от лимонената киселина. Виното също съдържа следи от други киселини; най-малко желаната киселина във виното е оцетната киселина, която, когато присъства в повече от номиналното количество, придава на виното кисел или оцетен аспект.

Общата киселинност, наричана още титруема киселинност, е сумата от фиксираните и летливите киселини. Общата киселинност пряко влияе върху цвета и вкуса на виното и в зависимост от стила на виното се търси перфектен баланс със сладките и горчиви усещания на другите компоненти. Твърде много киселинност прави виното тръпчиво и остро; твърде малко прави вината плоски и безинтересни. Правилната киселинност на виното е това, което го прави освежаващо и идеална гарнитура към храната. Подходящото киселинно ниво на виното варира, като по-сладките вина обикновено изискват малко по-високи нива, за да запазят правилния баланс.

Специфичен за това приложение pH електрод
HI84502 се доставя със стъклен рН електрод HI1048B, включващ CPS™ технология, предотвратяваща запушването. Конвенционалните електроди могат бързо да се запушат в проби, които имат високо съдържание на твърди вещества, като винена мъст. По дизайн рН електродът HI1048B използва политетрафлуороетилен (PTFE) връзка, която контролира постоянен, предвидим поток от електролитен разтвор, поддържайки връзката отворена. Хидрофобните свойства на PTFE отблъскват влагата и покритията.

Бутално задвижвана дозираща помпа
Сърцето на HI84502 е буталната бюретна помпа. Този тип дозираща система използва двигател, при който всяка доза се контролира много прецизно и дозираният обем се определя точно. Задвижваната от буталото бюрета се управлява динамично, така че обемът на дозирания титрант да се регулира автоматично въз основа на реакцията на напрежението на предишната доза. Този тип дозиране ускорява процеса на титруване, като позволява да се дозира повече титрант в началото на титруването и след това много малки дози при достигане на крайната точка.

Автоматична бъркалка
Вградената бъркалка автоматично поддържа скорост от 600 rpm, независимо от вискозитета на титрувания разтвор.

pH-mV Range -2000.0 to 2000.0 mV
pH-mV Resolution 0.1 mV
pH-mV Accuracy ±1.0 mV (@25ºC/77ºF)
pH Range -2.0 to 16.0 pH; -2.00 to 16.00 pH
pH Resolution 0.1 pH / 0.01 pH
pH Accuracy ±0.01 pH (@25ºC/77ºF)
pH Calibration one, two, or three-point calibration, four available buffers (4.01, 7.01, 8.20, 10.01)
pH Temperature Compensation manual or automatic
Temperature Range -20.0 to 120.0°C; -4.0 to 248.0°F; 253.2 to 393.2 K
Temperature Resolution 0.1°C; 0.1°F; 0.1K
Temperature Accuracy ±0.4°C; ±0.8°F; ±0.4 K (@25ºC/77ºF), without probe error
Titration Method acid base titration
Titration Principle endpoint titration
Titration Range Low Range
Titration Resolution 0.1 g/L (ppt)
Titration Accuracy 3% of reading or ±0.1 g/L, whichever is greater (@25ºC/77ºF)
Sample Size Low Range
Titration Pump Speed 10 mL/min
pH Electrode HI1048B glass body pH electrode with BNC connector and 1 m (3.3’) cable (included)
Temperature Probe HI7662-T stainless steel temperature probe with 1 m (3.3’) cable (included)
Logging Type Log-on-demand
Logging Memory up to 400 ( 200 titrations, 200 pH/mV readings)
Connectivity 1 USB port for data storage and export to a PC
Built-in Magentic Stirrer Built-in magnetic stirrer at 600 rpm
Power Supply 12 VDC adapter (included)
Environment 0 to 50°C (32 to 122°F); RH max 95% non-condensing
Dimensions 235 x 200 x 150 mm (9.2 x 7.9 x 5.9”)
Weight 1.9 kg (67.0 oz.)
Продуктът е добавен в любими

FOT.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето

преживяване и да анализира трафика към сайта.