Мултипараметричен фотометър и pH...
Мултипараметричен фотометър и pH метър за плувни басейни и СПА

Мултипараметричен фотометър и pH метър за плувни басейни и СПА

HI83326 е компактен, многопараметърен фотометър за използване при в басейни и спа приложения. Измервателят е един от най-модерните налични фотометри с иновативен оптичен дизайн, който използва референтен детектор и фокусираща леща за елиминиране на грешки от промени в източника на светлина и от несъвършенства в стъклената кювета. Този измервателен уред има 12 различни програмирани метода за измерване на 11 ключови параметъра за качество на водата и също така предлага режим на измерване на абсорбция за проверка на производителността и за потребители, които биха искали да разработят свои собствени криви на концентрация спрямо абсорбция. Параметрите които се следят при басейни и СПА центри са алкалност, свободен хлор, нитрит и фосфат, които са критични за поддържането на здрава система. За да спести ценно пространство на лабораторния плот, HI83326 предлага функциите на професионален рН метър със своя цифров вход за електрод за рН/температура. Сега един измервателен уред може да се използва както за фотометрични, така и за pH измервания.

  • Усъвършенствана оптична система
  • Цифров вход за pH електрод
  • Режим на измерване на абсорбция

*Моля, имайте предвид, че реагентите не са включени при закупуване на уреда, но могат да бъдат закупени отделно.

HI83326-02
1800,00 лв.
С вкл. данък

 

Настолният фотометър HI83326 измерва 11 различни ключови параметъра за качество на водата, като използва 12 различни метода. Този фотометър разполага с иновативна оптична система, която използва светодиоди, теснолентови филтри за смущения, фокусираща леща и както силиконов фотодетектор за измерване на абсорбцията, така и референтен детектор за поддържане на постоянен светлинен източник, осигуряващи точни и повтарящи се фотометрични показания всеки път.

Създаден специално за басейни и спа. При третиране на вода в басейни и спа, дезинфекцията е от съществено значение за елиминиране на бактерии. Има редица налични дезинфектанти, включително хлор, бром и озон. За да се постигнат идеални водни условия, водата изисква тестване на ежедневна и понякога ежечасна база, за да се гарантира, че има достатъчно остатъчен дезинфектант и да се поддържат нивата на pH. Също толкова важна е калциевата твърдост и алкалност; тези нива трябва да се наблюдават всяка седмица, за да се гарантира, че водата в басейна или спа е добре балансирана, за да се избегне корозия и образуване на котлен камък.

Цифровият вход за pH електрод позволява на потребителя да измерва pH с традиционен стъклен електрод. Цифровият pH електрод има вграден микрочип в сондата, който съхранява цялата информация за калибриране. Наличието на информация за калибриране, съхранена в сондата, позволява гореща смяна на pH електродите, без да се налага повторно калибриране. Всички измервания на pH се компенсират автоматично за температурни вариации с вграден термистор, разположен на върха на сензорната крушка за бързо и точно измерване на температурата.

HI83326 предлага режим на измерване на абсорбцията, който позволява стандартите CAL Check да се използват за валидиране на производителността на системата. Режимът на абсорбция позволява на потребителя да избере една от трите дължини на вълната на светлината (525 nm, 575 nm и 610 nm), за да измери и начертае собствената си концентрация спрямо режима на абсорбция. Това е полезно за потребители с техен собствен химичен метод и за преподаватели, за да преподават концепцията за абсорбция, като използват закона на Beer-Lambert.

Осигурени са два USB порта за прехвърляне на данни към флаш устройство или компютър и за използване като източник на захранване. За допълнително удобство и преносимост уредът може да работи и с вътрешна 3,7 VDC литиево-полимерна акумулаторна батерия.

Wavelength Accuracy ±1 nm
Light Source 5 LEDs with 420 nm, 466 nm, 525 nm, 575 nm, and 610 nm narrow band interference filters
Spectral bandwidth 8 nm
Input Channels 1 pH electrode input and 5 photometer wavelengths
pH Electrode digital pH electrode (not included)
Logging Type log on demand with user name and sample ID optional input
Logging Memory 1000 readings
Connectivity USB-A host for flash drive; micro-USB-B for power and computer connectivity
GLP calibration data for connected pH electrode
Display 128 x 64 pixel LCD with backlight
Battery Type / Life 3.7 VDC Li-polymer rechargeable battery / >500 photometric measurements or 50 hours of continuous pH measurement
Power Supply 5 VDC USB 2.0 power adapter with USB-A to micro-USB-B cable (included)
Environment 0 to 50.0 oC (32 to 122.0 oF); 0 to 95% RH, non-condensing
Dimensions 206 x 177 x 97 mm (8.1 x 7.0 x 3.8")
Weight 1.0 kg (2.2 lbs.)
Photometer/Colorimeter Light Detector silicon photodetector
Cuvette Type round, 24.6 mm
Number of Methods 128 max.
Тип
Фотометри
Приложение
Настолни
Параметър
Oптична плътност

Вижте също и:

Продуктът е добавен в любими

FOT.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето

преживяване и да анализира трафика към сайта.