HANNA HI84500-02 Минититратор за...
HANNA HI84500-02 Минититратор за анализ на вино  - серен диоксид

HANNA HI84500-02 Минититратор за анализ на вино - серен диоксид

HI84500 е бърз, точен и достъпен автоматичен мини титратор, предназначен за тестване на свободни или общи нива на серен диоксид (SO2) във вино, сок и мъст. Базиран на метода Ripper, този мини титратор използва оптимизиран, предварително програмиран метод за анализ с мощен алгоритъм, който определя завършването на реакцията на титруване чрез използването на специализиран ORP електрод.

HI84500 включва прецизна бутална дозираща помпа, която регулира динамично обема на дозиране въз основа на промененото напрежение. Тази система за дозиране намалява времето, необходимо за титруване, като същевременно осигурява много точно определяне на количеството използван титрант.

Този мини титратор се доставя в комплект с всички необходими материали за извършване на измерване на SO2 в нисък и висок диапазон. Всички химикали са предварително смесени и опаковани, включително стандартизирани титранти, реагенти и разтвор за калибриране на помпата. Няма нужда от обемна стъклария или аналитични везни.

  • Бутално задвижвана помпа за точно динамично дозиране
  • В комплект с ORP електрод с CPS™ технология
  • Предварително стандартизиран титрант и предварително измерени реактиви
HI84500-02
1963,20 лв.
С вкл. данък

 

HI84500 може да се използва за тестване за свободен и общ SO2 във всички вина, включително червените, които са трудни за тестване с традиционните методи поради невъзможността да се види отличителната промяна на цвета, която се случва в крайната точка. HI84500 предлага надежден, точен и бърз начин за анализ на свободния и общия серен диоксид. Този мини титратор дозира титранта, открива крайната точка и извършва всички необходими изчисления автоматично. Мини-титраторът от Hanna намалява времето за индивидуален анализ със 75%.

Винопроизводителите добавят серен диоксид (SO2) към виното, за да инхибират растежа на бактерии и диви дрожди и да служат като антиоксидант за предотвратяване на покафеняване. Когато SO2 се добави към виното, част от него веднага се свързва, докато останалата част е несвързан SO2. Несвързаната част се нарича още свободен SO2 и е отговорна за защитата на виното. Свързаният и свободният SO2 заедно се наричат общ SO2. Връзката между количеството добавен SO2 и количеството свободен SO2 е сложна и се определя от общото количество SO2 във виното и способността на съединенията (напр. захари, алдехиди, кето киселини, хинони, антоцианин) да се свързват със SO2 . Точната връзка между свободния и свързания SO2 ще варира от вино до вино.

Количеството свободен SO2 зависи от това колко е добавено, колко е присъствало преди добавянето и колко е било незабавно свързано. Свободният SO2 съществува в две форми. Първата форма, бисулфит (HSO3-), е преобладаващата форма, но е относително неефективна. Втората форма, молекулярният SO2, е второстепенната форма и е отговорна за защитата на виното. Количеството молекулен SO2, налично във виното, зависи от количеството наличен свободен SO2 и pH. Обикновено 0,8 ppm молекулярен SO2 осигурява адекватна защита срещу растеж на бактерии и окисление. За да получите тази стойност за проба от вино с pH 3,2, ще ви трябват 22 ppm свободен SO2. Ако pH беше 3,5, ще ви трябва двойно количество свободен SO2, 44 ppm.
Титраторът се предлага със HI3148B ORP електрод, включващ CPS™ технология, предотвратяваща евентуално запушване. Конвенционалните електроди могат да се запушат бързо в проби като вино, които имат високо съдържание на суспендирани твърди вещества. По дизайн електродът HI3148B ORP използва връзка от шлифовано стъкло/PTFE, която контролира постоянен, предвидим поток от електролитен разтвор, поддържайки връзката отворена. Хидрофобните свойства на PTFE отблъскват влагата и покритията.

Бутално задвижвана дозираща помпа е сърцето на HI84500. Този тип дозираща система използва двигател, при който всяка доза се контролира много прецизно и дозираният обем се определя точно. Задвижваната от буталото бюрета се управлява динамично, така че обемът на дозирания титрант да се регулира автоматично въз основа на реакцията на напрежението на предишната доза. Този тип дозиране ускорява процеса на титруване, като позволява да се дозира повече титрант в началото на титруването и след това много малки дози при достигане на крайната точка.

Вградената автоматична бъркалка се поддържа скорост от 700 rpm, независимо от вискозитета на разтвора, който се титрува.

pH-mV Range -2000.0 to 2000.0 mV
pH-mV Resolution 0.1 mV
pH-mV Accuracy ±1.0 mV (@25ºC/77ºF)
Titration Method Ripper method
Titration Principle equivalence point redox titration
Titration Range Low Range
Titration Resolution Low Range
Titration Accuracy Low Range
Sample Size 50 mL
Titration Pump Speed 10 mL/min
ORP Electrode HI3148B glass body ORP electrode with BNC connector and 1 m (3.3’) cable (included)
Logging Type log-on-demand
Logging Memory up to 400 (200 titrations, 200 ORP/mV readings)
Built-in Magentic Stirrer Built-in magnetic stirrer at 700 rpm
Power Supply 12 VDC adapter (included)
Environment 0 to 50°C (32 to 122°F); RH max 95% non-condensing
Dimensions 235 x 200 x 150 mm (9.2 x 7.9 x 5.9”)
Weight 1.9 kg (67.0 oz.)
Продуктът е добавен в любими

FOT.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето

преживяване и да анализира трафика към сайта.