ФОТ ООД ще участва в XXV Конгрес на Българското Анатомично Дружество

В периода от 28 до 30 май 2021 г. Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) в Телекомуникационния ендоскопски център (ТЕЛЕЦ) ще бъде организатор и домакин на XXV Конгрес на българското анатомично дружество с международно участие. Регистрацията за научния форум започна на 15 декември 2020 г. и ще продължи до 31 март 2021 г. С радост Ви съобщаваме, че и ние ще сме там!

Прочети още
Новини
397 views

Измерване на разтворения кислород в хидропонни хранителни разтвори с HI2004 edge®DO от Hanna Instruments

В хидропонните системи растенията се отглеждат в среда без почва и получават всички основни хранителни вещества от хранителен разтвор. В тези хранителни разтвори се следят внимателно нивата на рН, EC/TDS и специфичните хранителни концентрации. Един параметър, обаче, който често се пренебрегва, е кислородът. Кислородът е от съществено значение, както за развитието на здрава коренова система и за аеробно дишане на корените, така и за подпомагане на  полезните аеробни бактерии в зоната на корените. 

Прочети още
Новини
330 views

Продукти, подпомагащи както откриването на COVID-19, така и разработването на ваксини и терапии.

Текущите събития около разпространението на COVID-19 и неговото въздействие върху общественото здраве продължават да се развиват. През това извънредно време се ангажираме да предоставяме на изследователите, разработчиците и производителите необходимите продукти и услуги, за да подпомогнем борбата с пандемията. Като такива, нашите основни приоритети остават безопасността и благосъстоянието на нашите служители, отговарящи на нуждите на нашите клиенти, предоставящи точна, навременна информация и осигурявайки непрекъснатост на бизнеса. Предоставяме ви продукти и услуги, подпомагащи както откриването на COVID-19, така и разработването на ваксини и терапии.

Прочети още
Новини
389 views

Измерване на pH при производството на сирене с HI99161, FC202D, HI70642L от Hanna Instruments

В процеса на производство на сиренето, контролът на рН е от решаващо значение за осигуряване на правилна ферментация и безопасност на храните. Ако рН е твърде ниско, сиренето може да е склонно към крехка или пастообразна текстура, както и растеж на плесени след опаковане. Ако рН е твърде високо, сиренето може да стане много твърдо и потенциално да бъде опасно за консумация поради риск от образуване на патогени. рН трябва да се следи внимателно, за да се открият отклонения от оптималния диапазон, което може да създаде проблеми със структурата, вкуса и безопасността на сиренето.

Прочети още
Новини
1261 views

Определяне на съдържанието на протеин в млякото чрез автоматичния титратор HI902C с pH-електрод HI1131B

Стандартният метод за определяне на процента протеин в млякото е методът на Kjeldahl, който всъщност анализира общия азот. Азотът, получен от аминокиселини, представлява приблизително 95% от азота в млякото. Небелтъчен азот, като урея, съществува в малки количества - приблизително 5%. Титруването може да извършва автоматично с цел да избегнат несъответствията (грешката) при ръчното титруване. Hanna Ви предлага автоматичния титратор HI902C с pH-електрод HI1131B.

Прочети още
Новини
521 views

Измерване на pH при производството на кисело мляко с HI99164 от Hanna Instruments

В последно време киселото мляко увеличава популярността си с предлагането на българско кисело мляко, айран и кисели млека, съдържащи пробиотици. Този взрив на популярност накара производителите на кисело мляко да преоценят производствените си процеси в опит да гарантират, че нуждите на клиентите са удовлетворени. Параметри като pH и температура са особено важни при създаването на постоянен, висококачествен продукт. 

Прочети още
Новини
427 views
Продуктът е добавен в любими

FOT.BG използва "бисквитки", за да подобри вашето

преживяване и да анализира трафика към сайта.